PGB begeleiding

PGB begeleiding

Ik ben Cecile Aanraad (1972), gediplomeerd sociaal cultureel werker en sinds 2008 werkzaam als zzp’er in de speciale zorg. Ik bied verzorging, ondersteunende en activerende begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking waaronder meervoudig gehandicapte kinderen als ook (jong) volwassenen. Daarbij staat werken vanuit mijn hart en met aandacht voor de mens voorop. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van gezondheid, aromatherapie, kruiden, massage en resonantie. Zo volgde ik de opleiding tot herboriste aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in Antwerpen, waar ik in 2009 cum laude afstudeerde. Mijn specialisaties zijn creatieve begeleiding, massages, aromatherapie, klankbeleving en muziek.  De begeleiding die ik bied sluit aan bij de wens van de cliënt.

Verschillende vormen van begeleiding
Verzorging: het begeleiden in de alledaagse levensbehoeften zoals wassen, aankleden, helpen met toiletgang, helpen met eten en drinken, koken.

Creatieve begeleiding: het werken met verschillende materialen zoals papier, verf, klei, gips en stenen. Ik geef daarin een aanbod aan diverse technieken. We kijken naar wat het kind leuk vindt, goed in is en waarin de talenten nog verder ontwikkeld kunnen worden.
Muzikale begeleiding: ik zing kinderliedjes waarbij ik mezelf  begeleid op gitaar en harp. Ik ben daarin geïnspireerd door o.a. Dirk Scheele en VOF de Kunst, . Daarnaast bespeel ik diverse etnische muziekinstrumenten en maak ik via deze klanken contact met het kind. Het is daarbij wonderbaarlijk om te ervaren hoe de gevoelswereld van het kind wordt geopend door middel van klanken.
Zintuiglijke beleving: beleving van licht, natuurlijke geluiden, het gebruik van snoezelmateriaal zoals zachte kussens, kleden, aromalampen, rustgevende muziek, stilte.
Natuurbeleving en beweging: het maken van wandelingen, op ontdekking in de natuur, fietsen, bezoeken van kinderboerderij, zwemmen.
Ondersteuning in de dagelijkse terugkerende zaken: het aanbrengen van dagstructuur, het verwerken en op orde brengen van de administratie, bemiddeling en het geven van advies.
Vervoer: in uw dagelijkse terugkerende zaken kan het zijn dat u niet beschikt over vervoer. Ik kan u daarbij helpen door u te brengen met mijn auto naar de plaatsen waar u moet zijn. Denkt u daarbij aan boodschappen doen, een bezoek brengen bij ziekenhuizen, instanties, op bezoek bij familie, vrienden en uitstapjes.

 

PGB
Het persoonsgebonden budget (PGB) krijgt u toegekend om zelf zorg in te kopen. Mogelijkheid tot vergoeding van de begeleiding kan alleen vanuit een PGB. In een kennismakingsgesprek kijken we of er een wederzijdse klik is en of uw vraag met mijn aanbod op elkaar afgestemd kan worden.